Dating voor 50+, waar kun je dat doen?

De wereld van het daten kan nogal verschillen. Met name de leeftijd speelt hierbij een rol. Als je als vijftigplusser een date zoekt dan kan je je wel eens verloren voelen. Vooral als je al langere tijd niet aan daten hebt gedaan.

Zo kan het zijn dat je je afvraagt waar je een leuke man of vrouw tegen zult komen, hoe je contact maakt en hoe de datingwereld er eigenlijk nu uitziet. Erg spannend allemaal en voor veel mensen dan ook een (soms te) grote stap.

Vijftigplusdating begint tegenwoordig op het internet! Afstanden spelen geen rol meer, dus de wereld ligt aan je voeten.

Milf-Match.nl

Vijftigplusdating online, hoe ga ik te werk?

Als je als 50+er een leuke date aan de haak wil slaan, dan is het internet de kortste klap. Je kunt hier zo snel of langzaam aan doen als je zelf wil.

Vijftigplusdating online begint met een leuk profiel. Neem hier even de tijd voor en denk er goed over na. Je hebt maar 1 kans om een eerste indruk achter te laten. Bovendien moet jouw profiel dusdanig aanspreken, dat men jou aanspreekt, toch?!

Een foto is eigenlijk een must. De meeste profielen zonder foto worden overgeslagen. Wel kun je er natuurlijk voor kiezen om een iets minder herkenbare foto te plaatsen en een goede foto persoonlijk te sturen.

Probeer kort, maar krachtig iets over jezelf te vertellen. Doe dit in grote lijnen, maar een leuk persoonlijk detail of anekdote past hier perfect!

Online daten, afwachten of eropaf?

Als je online wil daten dan kun je eigenlijk 2 dingen doen. Afwachten tot je aangesproken wordt, of zelf erop uit en mensen aanspreken. Als je kiest voor het laatste, start het gesprek dan met een origineel bericht. Doe vooral geen copy paste, dat kan echt niet!

Tip: Noem bijvoorbeeld in je eerste bericht iets wat je hebt gelezen in het profiel. Zo laat je gelijk zien dat je interesse toont.

Ben je meer van het afwachten, dat is ook niet erg. Online heb je vaak een hele handige functie waarmee je ook zonder direct een berichtje te moeten sturen, kunt laten zien dat je misschien wel interesse hebt.

Word je aangesproken door iemand? Wees dan open en altijd eerlijk. Loop jezelf niet voorbij en loop dus niet te hard van stapel. Blijf vooral dicht bij jezelf maar probeer er met een open mind in te gaan.