Wat kun je zoal doen op een datenight?

Eigenlijk zou je nooit in je leven moeten stoppen met daten! Misschien ben je al wel 30 jaar getrouwd, toch kun je samen op date gaan! Sterker nog, een heuse datenight wordt steeds populairder! Het is trouwens toch juist leuk om op date te gaan als je al lang bij elkaar bent?

Even een andere setting, genieten van een maaltijd die voor je wordt gemaakt en gebracht in plaats van zelf in de keuken staan of samen naar de bioscoop. Je besteed “quality-time” met elkaar en dat is voor elke relatie goed, oud, nieuw of zelfs pril.

Datenight, wat gaan we doen?

Het idee van een datenight is leuk, maar wat ga je nu eigenlijk doen op een datenight? Hier zijn gelukkig enorm veel ideetjes voor en als het niet per se een date-avond, maar ook een dag-date mag zijn, dan heb je al helemaal volop de keuze!

Is het een nieuwe relatie, zijn jullie al jaren samen of is het jullie eerste date? Dit kan invloed hebben op de keuze die je maakt voor een date. Als je elkaar bijvoorbeeld nog niet zo goed kent, dan wil je misschien liever ergens heen waar je elkaar goed kunt verstaan. Ben je een beetje verlegen en ken je elkaar nog niet zo goed? Dan is bijvoorbeeld een dierentuin of kinderboerderij een leuk idee. Zo heb je namelijk altijd gespreksstof en afleiding. Bovendien, wie houdt er niet van dieren?

Als je al jaren samen bent dan heb je waarschijnlijk alles al eens samen gedaan en kun je dus ook in principe overal voor kiezen. Mag het ook een dag-date zijn? Probeer dan samen een lijstje te maken van dingen die jullie juist nog niet (samen) hebben gedaan.

Leukste datenight ideetjes

Een beetje originaliteit brengt je goed op weg als het gaat om een leuke, geslaagde datenight. Houden jullie bijvoorbeeld van koken, maar vind je uit eten afgezaagd of hebben jullie dat al zo vaak gedaan? Neem dan voor jullie volgende datenight een kookles of workshop.

Zijn jullie al vaker een avondje gaan dansen? Denk dan ook eens aan een dansles of zelfs een hele cursus! Beide ideetjes zijn ook leuk voor als je elkaar nog niet zo goed kent. De cursus misschien nog niet gelijk doen, je weet immers maar nooit. Een les of workshop kan altijd!

Zijn jullie al eens gaan picknicken op het strand? Succes gegarandeerd!