Een relatie vinden via online daten. Kan dat?

De wereld van het daten is in de afgelopen (tientallen) jaren behoorlijk veranderd. Het gaat allemaal heel anders als dat het ‘vroeger’ ging en dit kan best even wennen zijn voor mensen.

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van online daten en van bekende datingsites zoals relatieplanet waar je dit kunt doen. Online daten is helemaal van deze tijd. Toch kan het zijn dat je dit nog niet eerder hebt gedaan en dat dit dus helemaal nieuw voor je is.

Online daten kan best spannend zijn. Wat kun je er precies van verwachten en kun je er ook een relatie vinden, of is het enkel voor een leuk tijdverdrijf?

Zijn datingsites zoals relatieplanet geschikt voor het vinden van een relatie?

Waar je vroeger iemand tegen het lijf moest lopen of jezelf onder de mensen moest begeven om een partner te vinden, is het vandaag de dag een stuk simpeler gemaakt.

Vooral voor mensen die bijvoorbeeld introvert of verlegen zijn kan het lastig zijn om jezelf “beschikbaar te stellen”. Als je niet makkelijk iemand aanspreekt dan kan het soms lang wachten zijn. Dit voorkom je door online een poging te doen.

Datingsites zijn er om het ons makkelijk te maken, dus doe er je voordeel mee!
Wil jij je ook inschrijven op bijvoorbeeld relatieplanet en je zoekt een serieuze relatie, dan is het goed om je profiel hierop aan te passen.

Een relatie vinden via online daten

Wil jij online een relatie vinden? De eerste stap is om je in te schrijven bij relatieplanet bijvoorbeeld, waarna je een profiel dient aan te maken.

Met je profiel maak je in een paar zinnen, wat korte informatie en eventueel een foto, duidelijk wie je bent. Maar nog belangrijker; wat je zoekt.

In je profiel wil je duidelijk maken wat je zoekt en wat je niet zoekt. Je vertelt wat over jezelf en kunt subtiel laten vallen wat je zoekt, of wat je bijvoorbeeld niet zoekt. Als je via online daten een relatie hoopt te vinden dan kun je dit zeker in je profiel neerzetten.

Mocht je twijfels hebben over de intenties van je gesprekspartner, maak je niet te veel zorgen. Je hebt zelf de meeste controle over de richting waarin het gesprek gaat. Mocht het een richting op gaan waar je je niet prettig bij voelt dan kun je dit aangeven. Vaak merk je zelf ook snel genoeg aan de manier waarop iemand met je communiceert, wat de bedoelingen erachter zijn.