Hoeveel dates ben je gemiddeld verder voor het serieus wordt?

Hoeveel dates er nodig zijn voordat een contact de serieuze kant op gaat kan heel veel verschillen. Het hangt er maar net vanaf of er wel of niet meteen een klik is. Een klik kan immers ook later komen. Wat ook van belang kan zijn is het type date gaat het alleen om een drankje en een kort gesprek of zijn het originele dates waar de tijd voor genomen is en waarin jullie langere tijd samen zijn. Er is immers tijd nodig om elkaar een beetje te leren kennen. 

Is het beter om wat minder, maar langere originele dates te hebben?

Wat voor dates je het beste kunt plannen is per situatie verschillend. In de ene situatie kan het de beste beslissing zijn om kortere dates te plannen, met alleen een drankje en een kort gesprek, terwijl in de andere situatie het een betere beslissing is om een wat langere date te plannen. Een eerste date vergt ook een andere aanpak als een tweede of derde date. Het is meestal bij een eerste date niet zo een goed idee om meteen een hele dag uit te trekken. Bij een eerste date wordt namelijk de eerste indruk gemaakt en wanneer die niet goed is dan houdt het verder al op. Als de eerste indruk goed is, dan is dat een ander verhaal.

Wat is dan precies een originele date?

Op een originele date kun je aan allerlei activiteiten denken. Je kunt denken aan een sportieve activiteit. Alhoewel parachute springen misschien wat heftig is om samen te gaan doen als je elkaar nog maar amper kent. Wat ook erg gezellig kan zijn is een winkel middag plannen, daarna samen een hapje eten waar dan eventueel een vervolg bij een van de twee thuis aan geplakt kan worden. Je kunt natuurlijk ook gewoon direct bij een van de twee thuis afspreken om daar samen te koken, te eten en eventueel nog een leuke film te bekijken. Qua originele dates kun je in ieder geval alle kanten uit, het kan immers niet origineel genoeg! Wanneer je toch vind dat zoiets een beetje snel gaat allemaal dan is het misschien toch een idee om te denken aan een simpel drankje aan de bar, met een goed gesprek om van daaruit dan verder te kijken. Het belangrijkste wat dates betreft is: niets moet, alles mag zolang daar niet van afgeweken wordt, dan komt dat wel goed.