De juiste manier om een gesprek op tinder te beginnen

Daten op tinder, wie doet dit tegenwoordig niet? Het is natuurlijk ook een hele makkelijke manier van mensen ontmoeten. Je hoeft niet naar de kroeg of discotheek maar je kunt gewoon heerlijk vanaf je smartphone of laptop, tablet of welk device dan ook op zoek gaan naar een leuke single match. Maar hoe begin je nu een gesprek? Wat zeg je juist wel of juist niet? Je kunt maar een keer een eerste indruk maken dus is het belangrijk. Een tinder gesprek beginnen, dat is een vak apart. 

Een match gevonden?

Wanneer je een match hebt gevonden op tinder dan is het spannend om het eerste contact te leggen. Immers, je kunt wel op een foto denken dat iemand er leuk uitziet. Nu is het de kunst om te ontdekken of je daadwerkelijk bij elkaar past en of er meer inzit dan alleen een leuk digitaal contact op tinder.

Wees jezelf

Een gesprek op tinder beginnen is op zich niet zo heel moeilijk, het wordt moeilijker gebracht als dat het in werkelijkheid is. Het meest belangrijke van alles is dat je ervoor zorgt dat je jezelf bent. Er is niets zo frustrerends als met iemand in gesprek komen die zich mooier doet als dat hij/zij in de werkelijkheid is. 

Zeker wanneer je zover bent om op date te gaan zal je daarmee toch alleen maar door de mand vallen en dat wil je natuurlijk al helemaal niet. Schep dus niet op over je uiterlijk of andere dingen zoals werk en inkomen, auto of wat dan ook. Het zal er alleen maar voor zorgen dat je dan heel erg tegenvalt in de werkelijkheid.

Pas om met oneliners

Het lijkt zo gemakkelijk, een tinder gesprek beginnen met oneliners maar dit is ook vaak een hele grote afknapper. De meeste mensen hebben al de nodige oneliners voorbij horen komen en dit is vaak alleen maar een ergernis in plaats van spannend en leuk. Je bent daarmee niet uniek en het is juist leuk om een uniek persoon te leren kennen. 

Probeer daarom voor jezelf een introductie te vinden die bij jou past. Door jezelf bijvoorbeeld voor te stellen op een spontane en open wijze maak je een betere indruk dan een afgezaagde oneliner.

Toon interesse

Als laatste tip is het belangrijk om interesse te tonen in de persoon waarmee je in gesprek bent, praat niet te veel over jezelf maar luister. Daarmee maak je een goede en open indruk.