Een tweede date. Wanneer plan je die?

Wanneer je aan het daten bent, of dat nu online is of op een andere manier, is het logisch dat je na een eerste succesvolle date nadenkt over een tweede date. Een eerste date is succesvol als beide partijen met een tevreden gevoel naar huis zijn gegaan en natuurlijk een leuke date achter de rug hebben. Na een succesvolle eerste date kan er nagedacht worden over een tweede date. Een tweede date komt erna wederzijds goedvinden. Een tweede date kan bij wijze van spreken direct op de eerste date al gepland worden. 

Wanneer is het een goed idee om een tweede date te plannen?

Een tweede date plannen is een goed idee wanneer de verwachtingen die er eventueel zijn voor een eerste date zijn uitgekomen. Je kunt immers heel veel verwachten van een eerste date maar het kan natuurlijk altijd tegenvallen. Je date kan immers in het echt toch anders zijn als dat je van tevoren had gedacht. Wanneer dat niet het geval is en beide partijen uitkijken naar een vervolg dan is dat het juiste moment voor het plannen van een tweede date.

Wat ga ik dan doen tijdens zo een tweede date?

Wat je gaat doen tijdens een tweede date hangt van de interesses van jou en natuurlijk van je date af. Waar een ander het misschien hartstikke leuk vindt om samen te gaan eten, gaan jullie misschien liever een lange wandeling maken. Probeer er samen een beetje achter te komen wat de interesses zijn en probeer daar met een tweede date een beetje op in te spelen. Wat je gaat doen is in feite niet echt van belang, het gaat erom dat jullie elkaar beter leren kennen en dat de tweede date minstens net zo leuk is als dat de eerste was.

Wat nu als de tweede date heel erg tegenvalt?

Het kan natuurlijk dat de tweede date heel erg tegenvalt ten opzichte van de eerste date. Dan is het misschien een goed plan om het bij twee dates te laten en dan toch weer verder te gaan kijken. Wellicht kan er eerste nog even over gepraat worden maar een gevoel is meestal hetgeen wat telt, als dat niet goed is, dan zijn jullie het misschien toch niet voor elkaar. Daten doe je immers om daarachter te komen, als je daar dan na de eerste date niet achter bent, dan misschien wel na de tweede.